Tips For Dogs

Кошче или съкровище? Възползвайте се максимално от гаражна разпродажба

Кошче или съкровище? Възползвайте се максимално от гаражна разпродажба

Когато започнете да премахвате бъркотията в дома си, изграден от планове за къща в стил вила, собствениците обикновено имат две възможности: да го изхвърлят или да го подарят. Гаражните разпродажби обаче трябва да се считат за трети вариант. Вярно е, че изискват доста работа, но много пъти инвестицията си заслужава. С няколко вътрешни съвета можете да се възползвате максимално от вашата гаражна разпродажба и да се забавлявате дълго!

След като сте решили да проведете гаражна разпродажба, първото нещо, което трябва да определите, е намерението: правите ли разпродажба, за да спечелите пари, за да се отървете от много неща? В идеалния случай и двете ще бъдат постигнати, но познаването на вашата основна цел ще ви помогне, докато продажбата продължава.

Първата стъпка е подготовката. Определете дата. Трябва да се планира печеливша продажба на гараж. Очаквайте да планирате продажба поне един месец предварително. Потърсете среща и се уверете, че няма нищо друго, което да се случва в района, което да попречи на вашата продажба. Не планирайте гаражната разпродажба през дълъг уикенд или празничен уикенд, тъй като толкова много хора пътуват през тези уикенди. Местни събития като паради или гимназиални и обществени събития ще предизвикат конкуренция и ще отклонят купувачите. Мъртвата жега на лятото може да бъде най-добре избегната, ако е възможно, въпреки че пролетта и есента изискват повече училищни задължения за семействата, търсещи изгодни условия. Сега можете да видите, че намирането на среща е може би най-сложната част! Определете времето. Гаражните разпродажби традиционно продължават цял ​​уикенд, но днешните заети семейства намират свободното си време все по-малко. Съботите все още са най-популярните за гаражни разпродажби, като петък следобед и вечер стават все по-редовни. Неделята често носи само изостанали хора и може да не си струва времето, освен ако вече не планирате да се мотаете у дома. Отваряне до затваряне или 8-4 е ден за пълна гаражна разпродажба, въпреки че повечето трафик ще намалее в ранния следобед. Бъдете готови Early Birds да пристигнат около 7 часа сутринта или дори предната вечер, като се стремите да хвърлите бърз поглед на вашите предложения. Може да бъде изключително полезно да сте готови за продажби в 7 сутринта. Ако обаче не е осъществимо, изяснете, че ранните птици не са добре дошли или те плащат двойно – каквото най-добре отговаря на вашия график и вашите мотиви за продажба.

Когато детайлите са изгладени, е време да започнем да разпространяваме информацията. Рекламите във вестниците, онлайн рекламите и листовките на таблата за обяви са популярни начини за реклама. Никога не подценявайте и от уста на уста. Седмица преди гаражната разпродажба, изпращането на имейл с информация и специални артикули за разпродажба до приятели и семейство е чудесен начин да им напомните за предстоящата разпродажба. Те от своя страна могат да препратят напомнянето по имейл на други приятели по ваше желание.

Втората стъпка е табелата. Получете разрешение. Асоциациите на собствениците на жилища и градовете имат правила за това как и къде могат да бъдат поставени табели за събития като гаражни разпродажби. Някои области не позволяват лични знаци да бъдат прикрепени към стълбове или поставени на определени общи основания. Разберете правилата, за да знаете какъв вид знак може да се използва за вашата продажба. Направи го хубаво. Знаците трябва да са чисти, прости и ясно написани. Поддържайте буквите удебелени, тъмни и големи. Кутиите и дебелият плакат са най-подходящи за големи знаци, които издържат на атмосферни влияния и привличат вниманието. Съхранявайте информацията на знака на четири реда, тъй като хората ще шофират, когато ги наблюдават. Гаражна разпродажба, адрес, дата и час са наистина всичко, което е необходимо. Докато знаците се приближават до вашия квартал, добавете стрелки, за да отведете бъдещите купувачи право до вашия дом. Поддържайте го постоянно. Направете всичките си табели подобни, с еднаква цветова схема и стил на писане. Тогава клиентите могат да бъдат сигурни, че ще намерят вашата продажба и няма да се разсейват от други по пътя. Бъдете стратегически с разположението. Добре е някои да се отписват седмица или повече предварително, за да насърчат клиентите да намерят вашата продажба. Знаците със стрелки обаче трябва да се поставят сутринта или предишната вечер. След като поставите знаците, карайте по маршрута, за да сте сигурни, че можете да ги прочетете от колата си. Знаците трябва да могат да се виждат от 3 дължини на автомобила, за да могат да приемат информацията. Също така е важно да се движите по маршрута, за да сте сигурни, че всички стрелки са в правилната посока – шегаджиите могат да преместят знаци, причинявайки разочарование на клиентите и проваляйки потенциално страхотна гаражна разпродажба.

Големият ден – балоните и табелите в предната част на къщата са също толкова важни, колкото знаците по пътя. Това е особено важно за хора, които може да се наложи да паркират надолу по блока или ако къщата ви е заровена дълбоко в подразделение.

Трета стъпка е организация. Подреди го. Когато започнете да определяте какво трябва да се продаде, поддържайте артикулите си организирани по тип от самото начало. Това ще улесни настройването на артикулите за продажба, ако те вече са разделени. Етикетирайте ясно. Как ще определите цената на артикулите си зависи от вас и от доставките, с които разполагате. Най-лесният метод е да зададете цена на цветни етикети и просто да залепите артикули с етикети. Този метод обаче прави много лесно някой да измами продавача. Една проста смяна на стикер означава, че някой може да избяга с ценен предмет на почти безценица. По-лесното е разделянето по тип. Направете ясни знаци, които посочват артикулите, разделени по цена: „Всички книги=X, Всички рокли=Y, Всички ризи=Z.” Когато продавате артикули на различни цени, например детските играчки имат широк асортимент, не забравяйте да етикетирате внимателно всеки артикул. Купувачите предпочитат артикули, етикетирани индивидуално, с маркер от филц, отпред на артикула. Ако цените не се виждат ясно, купувачите или ще го игнорират напълно, или ще ви досаждат с безкрайни въпроси. И двата сценария е най-добре да се избягват!

Бъдете стратегически по отношение на ценообразуването. Много продавачи придават сантиментална стойност на артикулите си, когато дойде време за ценообразуване. Опитайте се да бъдете обективни – това, което продавате, е по същество “боклук”. Разгледайте внимателно предметите. Почистете ги, тествайте ги за функционалност и задайте цена, която работи за артикула в момента. Излезли от мода, остарели и непопулярни артикули не си струват това, което са били някога, без значение колко нежно си спомняте, че сте ги притежавали някога. Добро правило е 10% от първоначалната стойност. Колкото по-ниски са цените, толкова по-вероятни са продажбите. Поставете го внимателно. Гаражните разпродажби обикновено са разхвърляни – толкова много произволни неща на едно място, че едва ли може да бъде нещо друго! Важно е обаче да укротите хаоса колкото е възможно повече. Поддържането на масите подредени и пътеките с лесна навигация ще помогне много на потенциалните купувачи. Въпреки името, никой не иска да се рови в разпродажба. Заемайте маси, дръжте предметите от земята и извън кутиите и ограничете подреждането на предмети един върху друг. Закачете дрехи, подредете книги и компактдискове с гръбчета, обърнати към купувача, и подредете масите, така че купувачите да могат да разглеждат, без да причиняват задръствания. Вероятно ще е необходимо да използвате алеята, моравата и гаража. Всъщност поставянето на артикули от висок клас в ясен изглед към улицата ще привлече клиенти, които се движат с кола, които не са склонни да спрат за типични неща за гаражни разпродажби.

Още няколко неща, които трябва да имате предвид: Никога не забравяйте златното правило! Никога не се опитвайте фалшиво да продавате артикули, които са счупени, повредени или замърсени. Ако вярно забележите, че артикулите имат недостатъци, те вероятно пак ще се продават за части. Или ги направете част от безплатна маса и пак можете да се отървете от боклука, който заема място в дома ви. Нечестността може да предизвика ненужни проблеми или спорове, които очевидно трябва да избягвате. От друга страна, може да е важно да има табела, че всички продажби са окончателни. Известно е, че угризенията на купувачите измъчват клиентите, които се появяват дни по-късно и искат възстановяване на сумата. Бъдете ясни от самото начало – купувате го, притежавате го, край на историята.

Дръжте домашните любимци далеч от краката си, както и малките деца. Въпреки че вашето кученце може да е най-добрият домашен любимец наоколо, купувачите на гаражни разпродажби могат да имат алергии, страхове и могат да се случат инциденти. Дръжте Спарки във вашия дом с дизайн на ранчо и далеч от хаоса.

Също така е добра идея да държите всички доказателства за домашни любимци далеч от клиентите. Почистете моравата и другите пътеки, подстрижете тревата и издърпайте плевелите. Пометете гаража и алеята и дръжте всички захранващи кабели или други опасности от спъване на пътя. Може да се нуждаете от удължителен кабел, за да могат клиентите да тестват електронни елементи, но го приберете, когато не се използва, или го залепете със знак, който го показва на минувачите. Направете измервания на всички големи артикули преди продажбата и ясно ги етикетирайте заедно с цената. Имайте под ръка измервателна лента, така че клиентите да могат да проверят отново тези измервания от първа ръка.

Направете уговорки да паркирате превозните си средства в къщата на съседа на няколко врати надолу. Това поддържа продажбата видима и паркирането е отворено за клиентите. Поставете всички артикули, които не се продават, другаде или ги маркирайте ясно като „Не се продава“. Все още ще получавате запитвания, но се надяваме, че това ще избегне изблици и спорове. Не приемайте чекове. Без значение колко любезен е клиентът, няма гаранция, че чекът ще бъде изчистен. Само в брой е най-лесното правило за вас и за клиентите. Бъдете подготвени с адекватна промяна! 4 банкноти от десет долара, 5 банкноти от пет долара, 25 банкноти от един долар, 5 долара на четвъртинки, 5 долара в монети и 2 долара в никели ще бъдат добра отправна точка. Опитайте се да цените артикулите на стъпки от 50 цента, за да намалите необходимостта от трудни промени. Също така дръжте под ръка калкулатор, за да направите транзакциите по-гладки, без значение колко добра е вашата аритметика наум. Проверете сами всички продажби, независимо колко сте заети в момента. Услужлив клиент може да ви даде общата сума, като забрави друг артикул, който е взел по-рано. Също така опаковайте всяка продажба, за да сте сигурни, че малки деца или забравящи възрастни няма да излязат с нещо в ръка. Едно последно нещо – опитайте се да се забавлявате! Клиентите, които подхождат към гаражна разпродажба с приятелски настроени собственици, приятна фонова музика и студени напитки за продажба, вероятно ще се задържат. И забавянето обикновено води до продажби. Поздравете клиентите, отговаряйте на въпроси с ентусиазъм и им позволете да се скитат спокойно из вашите притежания. Атмосферата, която създавате, наистина ще повлияе на резултата от вашите продажби.

Последната стъпка е да го увиете. В края на всеки разпродажбен ден имайте покривки за маси и начин да преместите предмети вътре за вечерта. Всичко, което оставяте навън, трябва да е нещо, което сте готови да дадете на безценица. В края на разпродажбата имайте предвид какво се прави с остатъците. Можете да намалите цените и да добавите безплатни артикули с последните продажби към края на последния ден от вашата продажба. Когато затваряте завинаги, автоматично разделете артикулите на три групи: запазване за бъдещи продажби, изхвърляне и даряване. Незабавно опаковайте предметите за дарения и боклук и се отървете от тях. Ако оставите бъркотията обратно в дома си, направена от планове на малки домове, кой знае колко време, преди да излезе отново. Не забравяйте да премахнете етикетите с цените от всички дарения. Предметите за бъдещи разпродажби трябва да са неща, за които наистина мислите, че могат да направят малко пари. Може дори да не е ваша собствена бъдеща продажба, а може би разпродажба на общността или на приятел. И накрая, след като разпродажбата приключи, обиколете квартала си, за да свалите табелите си. Разочароващо е за вас и за купувачите, когато търсят продажба и открият, че вече не съществува. Този малък акт на обща учтивост е изключително важен.

Гаражните разпродажби без съмнение са огромни начинания, които могат да имат чудесни ползи, когато са планирани внимателно. Следващият път, когато се заемете с бъркотията в дома си, опитайте се да я продадете. В крайна сметка всичко, което не се продава, все пак може да си проправи път към благотворителните организации или боклука. Но този един уикенд може да бъде по-печеливш, отколкото някога сте си представяли!

#Кошче #или #съкровище #Възползвайте #се #максимално #от #гаражна #разпродажба

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button